Online pénztárgépek használatának kiterjesztése – A rendeletmódosítás érinti a taxisokat és pénzváltókat is

Megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 9/2016 (III.25) rendelete az online pénztárgépek használatának kiterjesztéséről a Magyar Közlönyben.

A rendeletmódosítás szerint szeptember 30-tól kizárólag a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszeréhez online kapcsolódó pénztárgéppel tehetnek eleget nyugtaadási kötelezettségüknek többek között a gyógyszertárak, a gépjármű-javítási, karbantartási, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmi, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmet és javítást, plasztikai sebészeti tevékenységet végzők, a diszkót, illetve tánctermet működtetők, a ruházati tisztítók vagy például azok, akik különböző, fizikai közérzetet javító és testedzési szolgáltatásokat vagy utazási szolgáltatásokat nyújtanak. A pénztárgépesek köre 2017 január 1-jétől a taxis személyszállítást és pénzváltási tevékenységet végzőkkel bővül.

Na de lássuk a törvény által pontosan milyen TEÁOR szerinti tevékenységet folytató üzletek kerültek a kötelezetti körbe:

  1. a 45.20 szerinti gépjármű-javítási, karbantartási
  2. a 45.32 szerinti gépjárműalkatrész-kiskereskedelemi,
  3. a 45.40 szerinti motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmi, javítási,
  4. 86.10 szerinti fekvőbeteg-ellátási tevékenységből kizárólag plasztikai sebészeti,
  5. 93.29 szerinti m.n.s. egyéb szórakoztatási, szabadidős tevékenységből kizárólag táncteremi, diszkó működtetési,
  6. 96.01 szerinti textil, szőrme mosási, tisztítási tevékenységből kizárólag mindenfajta ruházat (beleértve a szőrmét) és textil géppel, kézzel mosási és vegytisztítási, vasalási,
  7. 96.04 szerinti fizikai közérzetet javító szolgáltatási, és
  8. 93.13 szerinti testedzési szolgáltatási

 

Cégünk online pénztárgép választékában minden újonnan pénztárgépet használni kötelezett megtalálhatja a neki megfelelőt. Felkészült kollégáink segítséget nyújtanak bármilyen kérdésük is van, keressenek minket bármely elérhetőségünkön.