Az online pénztárgép üzemeltetőknek évente felül kell vizsgáltatniuk készüléküket a NAV nyilvántartásában szereplő szervizek valamelyikével.
Javasoljuk, hogy a felülvizsgálatot csak szerződött Viszonteladó partnereinkkel végeztesse el, listájukat honlapunk Viszonteladók menüpontjában találhatja meg.

Az éves felülvizsgálat során a szerviz elsődleges feladata az illegális beavatkozások kiszűrése és feltárása.
Emellett ellenőrzi, és szükség esetén kicseréli az adóügyi ellenőrző egység (AEE) akkumulátorát is.

Az Fiscat online pénztárgép típusokra vonatkozóan, az Euro-Duplex Kft., mint a márka forgalmazója, a vonatkozó NAV közlemény javaslatai alapján elkészítette, a típusokra vonatkozó felülvizsgálati adatlapot. Ahhoz, hogy a forgalmazó információt kapjon arról, hogy a felülvizsgálat és az esetleges jóváhagyott módosítások végre lettek hajtva az adott pénztárgépeken, javasolt a fenti adatlap használata a műszerész által. Az adatlapnak tartalmaznia kell egy egyedi azonosító számot, amelyet a gépnaplóban is rögzíteni kell. Erre vonatkozóan az Euro-Duplex Kft. által kiadott, egyedi azonosító számmal rendelkező, hologram matricát javasolt használni a szervizek számára.

Az éves felülvizsgálatot első alkalommal a pénztárgép első üzembe helyezését követő egy éven belül kell elvégeztetni. A felülvizsgálatot ezt követően évente meg kell ismételni, úgy, hogy az egymást követő felülvizsgálatok között legfeljebb egy év telhet el.

Ennek elvégeztetése az online pénztárgépet használó felelőssége. Mivel ez kötelező érvényű, a NAV ezt ellenőrizheti és a határidő lejárta után mulasztási bírsággal büntetheti.

Mire figyeljen, és mi szükséges az éves felülvizsgálat során, akár üzemeltetési helyen, akár szervizben történik a munka elvégzése:

Ellenőrizze a kiszálló műszerészt a műszerész igazolványa, illetve a plombanyomója alapján.
A pénztárgép gépnaplóját biztosítsa a műszerész számára.
Szükséges a működési engedély (vagy másolata), vagy a telephelyre vonatkozó egyéb okirat megléte.

Kérjük, ellenőrizze a gépnaplójában a megszemélyesítés időpontját, és annak figyelembe vételével vegye fel a kapcsolatot szervizével időpont egyeztetés céljából.